Total Pageviews Huda

Wednesday, 13 November 2013

Sustained Release Vita-C Plus (180caps)

Assalamualaikum & Selamat Malam Warga Blog Sekalian (dah macam nak ceramah haa..)

Malam ni, Huda nak share sikit pasal Sustained Release Vita-C Plus Shaklee...jom sama-sama tambah ilmu.

Kebaikan & Keistimewaan Vita-C Shaklee
Time released. Semulajadi tanpa bahan pengawet dan sesuai untuk orang yang menghidap gastrik.

Bio flavonoid dalam vita-C membantu vita-C jadi lagi aktif. Kalau vita-E kena ada selenium. Vita-C perlukan Bio flavonoid.

♣ Kalau demam atau selsema tak perlu makan ubat doktor. Patahkan 2 tabs vita-C dan telan.

♣ Maksud 'Sustained Release' tu, vita-C tu akan di'release' untuk badan secara berperingkat. Katakan vita-C 500mg, so..setiap 1jam, 100mg akan di'release' untuk kegunaan badan.

♣ Kenapa susah-susah je Shaklee cipta time release? Ini kerana vita-C dapat diserap dengan baik oleh badan pada dos yang rendah. Semakin tinggi dos, semakin sedikit yang dapat diserap oleh badan.

♣ Vita-C ini dihasilkan bersama-sama 'bioflavonoids complex'! 
~ Bioflavonoid ini adalah antioksidan yang sangat superb dan hanya boleh didapati dari buah-buahan asli. Jadi, takde dalam vitamin C sintetik. 
~ Bahan ini mempunyai fungsi yang spesifik untuk meningkatkan kesihatan badan dari pelbagai sudut. 
~ Bahan ini menyokong pertumbuhan sel yang sangat baik, untuk kesihatan jantung & juga untuk ALZHEIMER.

♣ Pelepasan dalam masa lima jam tapi maintain vita-C dalam darah untuk 12 jam. Walaupon ia larut air tapi bukan masuk terus keluar, vita-C akan bekerja dulu dengan sel badan sebelum vita-C keluar. Satu lagi fakta tentang vita-C ialah badan kita tak boleh simpan vita-C tapi ia digunapakai dulu sebelum dibuang, oleh yang demikian vita-C bersamaan kita makan oren selama lima jam, tapi bukan masa tu je kita ada bekalan vita-C sebab vita-C keluar perlahan-lahan.

Berminat untuk mencuba? Cepat-cepat order sekarang...TERLAJAK LARIS & CEPAT HABIS!!!

Hubungi Huda di:
call / sms / whatsapp : 0179863963
fb : vitamin cantik paka
e-mail : n_hudalias@yahoo.com.my