Total Pageviews Huda

Monday, 28 October 2013

Alhamdulillah...Rezeki¡

Assalamualaikum & selamat malam semua,
Alhamdulillah,syukur ke hadrat Ilahi yang Maha Berkuasa, Maha Memberi & Maha Agung.
Memalam buta ni sambil-sambil duk layan korean drama..anak pun dah tidur, saya nak share sikit lah dengan korang apa aktiviti saya hari ni.
Malam semalam ada order alfafa, bukan set budjet taw...1 botol yang 330tablets! alhamdulillah!
So order lah dengan "moyang". "Moyang" terus kasi 3 botol untuk buat stok. Baik hati sangat "moyang"!! Terima kasih banyak-banyak "moyang". Makin semangat nih!
Dalam pukul11 pagi "moyang" dah tercongok depan rumah, almaklumlah dah kenal rumah & tak sesat lagi. Tak boleh nak borak lama-lama.
Lepas tu, bermulalah penghantaran C.O.D kepada customer. Ala kawan tempat kerja lama je pon.
Masa hantar kat kawan saya tu, macam-macam lah ditanya & dia pon memang mengamalkan shaklee ni.
Dulu dia amik GLA untuk lawaskan period. Katanya memang menjadi tapi bab period tu tak berapa nak lawas lah.
Katanya aturan makan tak betul.
Sorang cakap makan lepas makan, sorang lagi cakap makan sebelum makan. Kesian pulak saya dengar.
Katanya lagi next month nak operate buang cysts. YA ALLAH, lagi luluh hati saya ni. Dah nama pon kawan kan. Saya pon cakap GLA pon boleh kecutkan cysts tu taw.
Apa lagi...terus order GLA 1 botol, tak de budjet-budjet haa...untuk kesihatan kan, siapa nak sakit kan?
So, petang tadi pecut ke rumah "moyang". Nasib baik lah dekat...hehehe...senang je rupanya nak cari rumah "moyang". Tapi tetap tersesat jugak.
Sekejap je singgah rumah "moyang". Kami pon bertolak balik ke rumah.
Muhammad
Hamkahaiy pulak meragam nak tengok kapal terbang. Kebetulan fire fly baru landing. Apa lagi...pecut lah ke airport. Suka Muhammad Hamkahaiy dapat bergambar dengan kapal terbang ni ha..
Tak boleh duk kat airport lama-lama. 15minit pertama free...so balik awal lah lagipon hari dah nak maghrib.
Tu je lah coretan saya untuk kawan-kawan sekalian. Nite ;
)

Saturday, 26 October 2013

Kuasa Blog

Wahhh....tak disangka-sangka "moyang Shaklee" dtg rumah!!..teruja sangat menanti dengan degupan jantung dup dap dup dap....macam tunggu orang datang meminang je...hehe...

Walaupon "moyang" saya ni dah sesat masa nak datang rumah & akhirnya saya jumpa "moyang" dengan husband beliau bersama anak-anak tersadai kat jalan yang tak pernah di tunggu orang kat situ...

"Moyang" saya kecik je orangnya....lebih kurang je size kitaorg...haha...1st time jumpa "moyang" yang nak kasi ilmu free punya!!

Akhirnyaaa...bermulalah kisah tutor antara "moyang" dan saya...memang sangat best bila dah tahu point-point yang perlu dimasukkan dalam blog.

Makin bersemangat bila otak ni beroperasi sepenuhnya...haha...dah mcm mesin pulak haa....

Semangat nk buat ptg td lepas "moyang" balik...xsempat...maklumlah ada anak & tengok-tengok perkembangan homestay ayah.

RCA : SAYA BERJAYA MENJUAL 10 BOTOL ALFAFA PADA OKTOBER 2013!!

Selamat Malam Kawan-Kawan Semua.

Walau kita berusaha 100% tapi jauh dari-Nya...kita tak kan dapat apa yang kita mahukan!!

Friday, 25 October 2013

ESP Shaklee vs Collagen Powder Shaklee?

ESP – protein, Collagen – salah satu jenis protein jugak. So ape bezanya? Analoginya macam ni..makan nasi dan telan terus dengan makan nasi dan kunyah. Mane mudah dihadam?

Semestinya nasi yang sudah dikunyah itu mudah dihadam dan nutriennya boleh terus serap ke dalam badan. Ha itula beza ESP dan Collagen Powder Shaklee. ESP adalah minuman PROTEIN yang general di mana jika ada sel-sel kekurangan protein, minuman ini membantu memperbaiki kerosakan dan membentuk sel-sel baru. 

Tetapi, Collagen Powder Shaklee hanya fokus kepada pembentukan collagen di dalam badan kita. Collagen merupakan salah satu jaringan protein yang penting di dalam tubuh badan kita. 

Protein sebenarnya terbahagi kepada 4 jenis struktur iaitu Primary, Secondary, Tertiary and Quarternary structure dan Collagen merupakan Quarternary structure. Untuk terjadinya quarternary structure ini,protein mestila bermula dengan primary structure (amino acid), gabungan 1st, 2nd dan 3rd structure ini akan terbentuk quarternary structure. 

Oleh itu,anda boleh bayangkan tak jika pemakanan kita seharian tidak mencukupi protein bolehkah quarternary structure terbentuk sedangkan 1st, 2nd n 3rd structure sendiri pon memerlukan protein yang banyak untuk membentuk di dalam badan? 

Oleh sebab itu lah banyak produk collagen di pasaran yang diperbuat untuk membantu menghasilkan collagen di dalam tubuh badan kita dengan cepat dan pantas. Collagen amat penting untuk KESEGAHAN dan KECANTIKAN tubuh badan kita.

Tanpa collagen yang mencukupi,setiap sambungan tulang kita (joint bones) akan mudah terkehel @ dislocated dan mudah sakit. Kulit badan kita juga cepat mengendur (crinkle) dan kelihatan lebih tua dari usia sebenar. 

Oleh itu, minuman Collagen Shaklee sangat2 membantu mengekalkan kandungan collagen dalam badan seterusnya memberi kesihatan yang optimum selain bonus KULIT CANTIK BERSERI-SERI!!

Nak dapatkan Collagen Shaklee dengan harga PROMOSI??

Hubungi saya di :

whatsapp : 0179863963
e-mail : n_hudalias@yahoo.com.my
fb : vitamin cantik paka

Thursday, 24 October 2013

Apa Beza Shaklee dengan Herbalife?


Ramai yang menghubungi saya untuk mencuba set kurus Shaklee, dan soalan yang biasa ditanya ialah "Apa beza Shaklee dengan Herbalife?"

Secara umumnya produk Herbalife dan Shaklee memiliki fungsi yang lebih kurang sama - untuk membekalkan nutrisi semasa anda berdiet. Produk-produk ni BUKAN UBAT KURUS, yang mana kalau makan ni je tak payah buat apa-apa, pasti kurus! Tidak sama sekali. Ramai juga yang berpendapat, kalau ambil produk Shaklee pun kena bersenam, kena jaga kesihatan, kena jaga makan....baik tak payah ambil.

...Memang betul! Betul sangat kalau anda boleh melakukan benda di atas dan bekalkan nutrisi terbaik pada tubuh sel otot kita tidak rosak, tak perlu ambil pun apa-apa produk 
Shaklee. 

Namun kebanyakan orang bila nak kurusm program 'diet' yang diikuti adalah program yang salah dan merosakkan diri. Maka terhasillah kesan yo-yo, yang ,ana akan jadi macam ni:-
"Bila diet  cepat kurus tapi bila makan macam biasa, badan terus naik"

Tahukah anda keadaan itu adalah disebabkan oleh oto yang rosak akibat kekurangan protein semasa berdiet.

Diet dengan kurangkan makan sebenarnya bukan satu hal yang baik jika tiada meal plan yang betul.

Kurangkan -> kalori. Tapi protein kena makan dengan had yang mencukupi. Kalau protein kurang, otot mudah rosak. Bila otot rosak, pembakaran lemak tak jadi berkesan. Berat badan turun kerana berat otot yang makin slim, tapi lemak masih banyak. Sebab tu lah bila makan banyak sikit, badan naik balik.

Jadi kena faham konsep makanan kesihatan untuk diet ni. Shaklee bukan ubat kurus. Tapi membantu tubuh kita untuk buang lemak, detox dan bina otot yang sihat.
Bila otot sihat, kita bersenam pun otot tak mudah tercedera.
Berminat untuk mencuba???
Hubungi saya di :

whatsapp : 0179863963
e-mail : n_hudalias@yahoo.com.my
fb : vitamin cantik paka

Tuesday, 22 October 2013

Jom Buat Masker Cara Mudah & Murah

Sempena Promosi Collagen Shaklee bulan ni, apa kata kita mula rajinkan diri buat masker. Alah murah je masker handmade. Walaupun murah, kesan boleh dirasai dengan sekali pakai jer ;)

Oh, sebelum terlupa… Pantang larang masker ni satu jer – kena konsisten!
Kalau nak hasil terbaik, tak boleh malas-malas lah kan? Kalau nak kulit gebu & cantik pun malas, ai tak tau nak kata apa :P
Nak buat masker nih senang je… Coet sikit bahan dan campur dengan ESP ke… Collagen ke… Vitamin E ke… Lepas tu terus sapu kat muka. Siap!
Macam step 1,2,3 pulak kan? :D
Kadang saya sapu gitu aje, tak campur apa-apa.
Contohnya macam Collagen. Campur je dengan sikit air, lepas tu sapu kat muka. Wah tegang rasa.
Vitamin E pulak teman sejati jika jerawat bertandang. Takde can (baca chance) la jerawat nak bertenggek lama-lama kat muka. Sehari terus hilang, sekali dengan parut hilang!
Kalau nak blusher kan muka pulak, yang Chewable Vitamin C tu, rendam jap dalam air, pastu sapu- sapu kat muka. Waahh rasa segar. Lepas kering dalam 2- 3 jam tu, cuci. Esoknya nampak lah pipi kemerah-merahan. Jimat duit beli mekap. Ahaks :D
Tapi walaupun cam best pakai masker hari-hari, kita tak boleh kerap sangat. Takut kulit kita jadi stress dan terlalu kering. Tak pasal- pasal nanti tak dapat kesan kulit berseri seperti yang kita idamkan.
Bahan-bahan dapur yang boleh juga kita buat masker termasuk lah telur putih, madu, susu, plain yogurt. Kemudian kita bancuh bersama ESP, Collagen (yang tengah promo ni kan), Vivix, atau Vitamin E.
Setiap bahan masker homemade ni, masing- masing ada fungsi tersendiri. Jadi boleh pilih nak guna bahan mana satu untuk buat masker:
  1. Yogurt – melembapkan kulit
  2. Susu & soya buat sendiri – mencerahkan kulit
  3. Telur – melembapkan kulit, menghilangkan kedut, mencerahkan kulit
  4. Tembikai – mengecilkan liang pori- pori, merawat sunburn
  5. Tomato – melembapkan kulit, bagus untuk kulit berminyak, yang ada blackhead dan jerawat (acne)
  6. Pisang – menyegarkan kulit, melembutkan kulit, menghilangkan jerawat di muka dan freckles
  7. Lemon – merawat kulit kusam
Oh banyak lagi…
Tunggukan entry seterusnya, saya akan kongsikan masker- masker homemade versi Shaklee:D
Hubungi saya di nombor yang tertera sebelum promosi berakhir ;)


Sempena bulan Oktober ni, Shaklee buat promosi Collagen Powder. Dengan setiap pembelian 6 kotak, anda akan mendapat :-

  • PERCUMA sekotak Collagen Powder bernilai RM298 (BUY 6 free 1)
  • PERCUMA Kos Penghantaran
  • PERCUMA CoQ Health bernilai RM124 (supplement khas untuk kesihatan jantung dan untuk golongan yang mudah penat)
  • PERCUMA keahlian Shaklee bernilai RM65
  • CASH BONUS bernilai lebih RM110 dari Shaklee
  • ** Jumlah keseluruhan BONUS untuk anda ialah RM597!

Berminat untuk mencuba???
Hubungi saya di :

whatsapp : 0179863963
e-mail : n_hudalias@yahoo.com.my
fb : vitamin cantik paka

Monday, 21 October 2013

Shaklee Collagen Powder - Murah Sangat Sebenarnya!

Murah ke? Hah ye ke? Tahu tak, makin lama saya berkenalan dengan Collagen Powder Shaklee ni, makin jatuh cinta. Sebab bila saya compare kan dengan BENEFIT yang dapat dari Collagen Powder Shaklee ni, rasa betul ke harga ni? 

Kalau beli untuk kecantikan, dapat BONUS kesihatan sekali! Ada ke produk kecantikan lain yang offer camtu? Atau produk mekap yang offer kalau beli mekap brand ni, sah-sah BONUS yang korang dapat adalah kesihatan sekali! Takde kan? ;)

Meh saya ceritakan 3 point penting yang membuatkan saya jatuh cinta dengan Collagen Powder Shaklee nih


1. KECANTIKAN
Sebelum majlis perkahwinan saya, saya sendiri pernah pergi facial treatment. Facial treatment ni untuk kasi muka berseri, jeragat hilang, kulit tak kusam, licin semua lah. Satu sesi RM 200. Nak dapat the best result kena pergi sampai 5 kali! 5 kali dah RM 1,000!


Tu belum kalau saya nak tambah spa untuk licin kan kulit tubuh, hilangkan daki semua, kasar-kasar kat kaki. Belum masuk rawatan rambut untuk kasi rambut berkilat dan bersinar, nampak bermaya. Tak lah rambut kusam je. Total kalau ambil SPA + FACIAL + RAWATAN RAMBUT, kira – kira per sesi boleh cecah RM 700! Tu baru per sesi! Kalau  5 sesi? Dah RM 3,500!! 
Tapi Collagen ni sangat lah murah berbanding rawatan kecantikan ni. Satu kotak just RM 298! Nak dapat the best result kena consume at least 4 kotak, sebab dia BUKAN DRUGS, tak menjanjikan instant effect. 4 kotak baru RM 1,200! Cer banding dengan RM 3,500. Berapa ribu boleh jimat?
Dengan 4 kotak ni, Collagen boleh offer FAR BEYOND apa yang rawatan kecantikan boleh offer. Bukan takat tegang kan kulit, cerah kan kulit, gebu kan kulit. Bukan takat kat wajah je. Satu badan Collagen ni boleh treat. Kuku boleh jadi glowy and shiny. Rambut nampak segar sampai takyah dah pakai minyak rambut. Haaa, mana lebih berbaloi?
2. KESIHATAN JANTUNG
 
Collagen ni banyak kegunaan lain yang kita belum tahu. Antaranya mencegah SAKIT JANTUNG.
Tahukah anda, jantung kita ni banyak urat. Setiap urat ni bersifat elastik tapi kuat, meregang dan bersifat ala- ala macam rubber band. Tapi semakin usia kita meningkat, Collagen dalam badan makin depleted. Badan pun hasilkan kurang Collagen.
Sumber: medscape.org

Jadi urat- urat dalam jantung ni akan melemah. Bila melemah, ada lah risiko nak dapat sakit jantung. Rasanya lah kan, kos merawat sakit jantung tu takat ratus- ratus ke? Tak mungkin. Makan ribu -riban tu.
Jadi kat sini sebagai LANGKAH PENCEGAHAN sakit jantung, Collagen amat lah murah. RM 298 compared to RM 40,000! RM 40K+ tu untuk baby yang ada komplikasi jantung, kalau orang dewasa mesti tinggi lagi kos nya.
3. KESIHATAN SENDI & TULANG

Tahukah anda 50% dari tulang rawan kat sendi kita terdiri dari Collagen? Bila Collagen makin ‘haus’, sendi kita akan makin rosak. Bila makin rosak, tu yang akan mula sakit sendi, sakit tulang. Kalau nak repair sakit ni, biasa doktor akan cadangkan suntik sejenis cecair kat sendi tu.
Cartilage- tulang rawan

Rasanya lah kan, kos nak suntik cecair tu ratus- ratus je ke? Tak mungkin. Mesti ribu -riban jugak tu. Tu belum masuk nak kena follow- up dengan doktor setiap bulan, etc.
Tapi dengan collagen, amalkan 8 minggu, insya-llah Collagen Powder Shaklee akan betulkan otot dan sendi kita dari dalam.
Kesimpulannya, Collagen Powder Shaklee amat lah murah kalau nak dibandingkan dengan benefit KECANTIKAN & KESIHATANSanggup habis ribu -riban atau habis RM 300+ je untuk langkah PENCEGAHAN?

Berminat dgn Shaklee Collagen Powder? Hubungi saya:
whatsapp : 0179863963
e-mail : n_hudalias@yahoo.com.my
fb : vitamin cantik paka

Shaklee Collagen Powder, Bukan Takat Muka je Cantik & Cerah, Tapi Seluruh Tubuh!

Shaklee Collagen Powder ni adalah sejenis serbuk collagen. Ia nya untuk di minum bersama apa-apa air minuman. Satu sachet kita boleh minum dan simpan sikit utk buat masker sapu kat muka sebelum melelapkan diri.
Shaklee Collagen Powder ni terbaik amalkan sebelum tidur sebab kerja merawat sel kulit akan dilakukan oleh tubuh kita bila kita dalam keadaan tak aktif & in deep sleep.
Kegunaannya adalah pelbagai. Antara yang femes termasuk lah awet muda, kulit licin dan gebu, hilang kulit kusam. Menariknya Shaklee Collagen Powder ni bekerja dari dalam, ia membaiki sel kulit dari dalam, jadi bukan muka je jadi cerah licin semua tu, tapi dari hujung rambut sampai hujung kaki.
Korang dah start confuse ek pekebende collagen ni? Boleh klik sini untuk lebih info tentang apa sebenarnya collagen ni. Collagen bukan sekadar untuk cantik, tapi lebih dari tu.
Ia memastikan jantung dan organ kita dalam keadaan sihat. Merawat  sakit sendi dan sakit tulang.
Jadi sangat lah penting utk kita dptkan collagen yang pure, bukan sekadar untuk kasi cantik. Boleh refer sini untuk pendedahan bahan kimia yang biasa ada dlm kebanyakan collagen di pasaran. Bahan kimia tu semua boleh buat kita kanser, sakit jantung sesak nafas dan macam2 lagi lah.
Dengan Shaklee Collagen Powder, CANTIK dapat, sekali dgn BONUS kesihatan dalaman. Org muda boleh amalkan, warga emas pun boleh amalkan. Perempuan atau lelaki dedua amat digalakkan untuk amalkan. Ingat ya, collagen bukan sekadar untuk cantik luar, tapi juga sihat kat dalam.
Berminat dgn Shaklee Collagen Powder? Hubungi saya:


whatsapp : 0179863963
e-mail : n_hudalias@yahoo.com.my
fb : vitamin cantik paka

Shaklee Collagen Powder Selamat Tak Untuk Ibu Menyusu? Part 2

Soalan paling femes bila tiba musim Promosi Shaklee Collagen Powder ialah "Saya menyusukan anak. Selamat ke Shaklee Collagen kalau saya nak try?.

Soalan ni kerap sangat diajukan kepada saya oleh ibu-ibu menyusu yang berminat nak mencuba Shaklee Collagen Powder.


Untuk yang tertanya-tanya apa itu Collagen, jemput baca entri saya yang bertajuk “Merungkai Rahsia Apa Itu Collagen“.
Kalau dalam buku Panduan Nutrisi Shaklee, Shaklee Collagen Powder dicadangkan untuk ibu-ibu yang berhasrat untuk menganjalkan payudara!
Ramai ibu-ibu yang menyusu risau sekiranya Collagen Shaklee ini menganggu penghasilan susu badan dan juga memberi kesan sampingan kepada bayi. Biar saya tolong rungkaikan kerisauan anda!
Kesan Shaklee Collagen Powder Terhadap Penghasilan Susu Badan
Berdasarkan feedback daripada mereka yang telah mengamalkan Collagen Shaklee sewaktu menyusukan anak, semuanya mengatakan susu semakin melimpah ruah! Malah ramai yang turut mengatakan let down reflex terasa lebih mudah.



Sebab apa susu semakin banyak bila ibu-ibu mengamalkan Collagen Shaklee nih? Saya huraikan untuk anda!
1. Bahan utama Shaklee Collagen Powder adalah Sisik Ikan Merah (Red Snapper Scales – RSS)
Tahukah anda bahawa sisik ikan kaya dengan protein? Protein pula merupakan salah satu komponen utama dalam susu ibu.
Apabila kita makan makanan yang kaya dengan protein, insyaAllah kita juga akan semakin ‘kaya’ dengan susu.
Contoh paling mudah ialah apabila ibu-ibu mengamalkan ESP Shaklee, susu memancut-mancut sampai basah baju.
Sisik ikan boleh dikatakan lebih power! Jadi susu pun keluar memancut-mancut bila anda amalkan Collagen Shaklee.
2. Collagen Shaklee Mengandungi Ramuan Herba Pfaffia
Herba ni ala-ala herba milk booster yang bernama Alfalfa. Pfaffia ini dikatakan boleh mimic Alfalfa untuk membantu boost milk production.
3. Mengandungi Vitamin B
Vitamin B ni kalau untuk ibu menyusu, dia menolong untuk merangsang hormon happy (hormon Serotonin). Bila hormon happy terangsang, milk production akan bertambah. Emosi ibu yang baik akan menghasilkan susu yang banyak.
4. Mengandungi Vitamin C
Vitamin C ni pulak, kalau untuk ibu menyusu, ia memperbaiki kelenjar susu yang rosak. Kengkadang kita tak perasan bila stress banyak kerja, kelenjar susu pun tertekan dan akan luka. Jadi Vitamin C ni repair kan part yang terluka tu. Susu pun jadi banyak.
Apa Side Effect Collagen Shaklee Kepada Baby
Biasanya kerisauan ini berpunca daripada kandungan herba Pfaffia yang terdapat di dalam Collagen Shaklee. Sekiranya bayi anda serasi dengan Alfalfa, insyaAllah dia akan serasi dengan Collagen Shaklee sebab sifat Pfaffia dengan Alfalfa hampir sama.
Cuma ibu yang menyusu nih kena pastikan minum air yang banyak sebab herba bersifat ‘panas’. Lagipun kalau menyusu, memang wajib minum banyak air.
Dah berani nak cuba kehebatan Shaklee Collagen Powder?
Oh, sebelum terlupa…


Sempena bulan Oktober ni, Shaklee buat promosi Collagen Powder. Dengan setiap pembelian 6 kotak, anda akan mendapat :-
  • PERCUMA sekotak Collagen Powder bernilai RM298 (BUY 6 free 1)
  • PERCUMA Kos Penghantaran
  • PERCUMA CoQ Health bernilai RM124 (supplement khas untuk kesihatan jantung dan untuk golongan yang mudah penat)
  • PERCUMA keahlian Shaklee bernilai RM65
  • CASH BONUS bernilai lebih RM110 dari Shaklee
  • ** Jumlah keseluruhan BONUS untuk anda ialah RM597!



Berminat untuk mencuba? Set budjet juga ada...

Hubungi saya di :

whatsapp : 0179863963
e-mail : n_hudalias@yahoo.com.my
fb : vitamin cantik paka

Hati-Hati Bila Memilih Collagen!

Zaman sekarang, ada macam-macam produk Collagen di pasaran. Tapi apa kelebihan Shaklee Collagen Powder berbanding produk lain? Bagus sangat sampai boleh nampak kesan begitu cepat ke?



Biasanya yang bermain di fikiran kita :
€ Cepat tak nampak kesan? Kalau boleh, arini pakai, nak terus nampak kesan!
€ Ada negative side effect tak? Lebih-lebih lagi kalau anda menyusukan anak. Risau anak jadi apap-apa yang tak elok. 
€ Kalau berhenti pakai Collagen nih, muka maintain cuk dan licin ala-ala 'sweet 17' atau kembali ke usia sebenar?

Ok, meh saya ceritakan kenapa anda patut pilih Shaklee Collagen Powder walaupun dah berlambak produk Collagen lain di pasaran.

1. Ramuan utama dalam Collagen Powder ini ialah sisik ikan merah (Red Snapper) yang terdapat di lautan dalam.




Apa pulak kaitan sisik ikan merah yang duduk kat lautan dalam?

...Kenapa lautan dalam tu penting?

Bila sebut lautan dalam, ia bermakna tiada pencemaran kimia. Bila tiada pencemaran kimia, ikan yang berada di lautan dalam boleh dikatakan bebas pencemaran. Ini menjadikan ianya selamat dan tiada kesan sampingan yang negatif.

...Kenapa ikan merah dan bukan ikan-ikan lain?

Ikan merah ni sifat dia sangat lasak. Since ikan ini adalah ikan laut dalam, ia mampu menahan tekanan yang sangat tinggi. Ia turut bermaksud sifat yang ada dalam sisik ikan tu sangat kuat sebab boleh tahan duduk di laut dalam. Sifat yang sangat kuat ni menjadi jaminan Collagen yang bersumberkan ikan ni sangat reliable.

2. Shaklee Collagen Powder di proses melaluiproses pemecahan molekul (hydrolisis) secara semulajadi.



Apa kepentingan proses pemecahan molekul nih?

Tubuh kita hanya boleh serap molekul yang bersaiz sangat kecik. Kalau molekul besar, nanti badan susah nak serap. Sebab itulah Shaklee menggunakan proses hydrolisis untuk menghasilkan Collagen Powder berkualiti tinggi.

Proses hydrolisis ni leceh, susah dan memakan belanja tinggi. Alternatif kepada proses ni adalah menggunakan bahan kimia seperti asid hidroklorik, pemanasan secaea kimia dan pelbagai jenis asid. Proses menggunakan bahan kimia ni lebih murah.

Collagen yang diproses menggunakan bahan kimia mempunyai kesan sampingan yang negatif. Antaranya ada kemungkinan sel Collagen tersebut dah banyak terurai serta mengandungi sisa bahan kimia hasil dari cara pemprosesan tadi.

Sisa bahan kimia ni berbahaya untuk pemakanan atau penggunaan kita. Bayangkan kita guna collagen uang ada sisa asdid hidroklorik? Walhal asid hidroklorik tu sikit je dah boleh rosakkan kulit.

Proses yang selamat dan bersih adalah pemecahan molekul (hydrolisis) menggunakan enzim proteolytic.

Untuk mendapatkan molekul yang boleh diserap oleh tubuh, proses ni perlu dibuat berulangkali secara berasingan. Paling kurang kena buat 8 kali. Alhamdulillah Shaklee Collagen Powder melalui proses ni melebih i8 kali.

Macam mana boleh tahu? Kita tengok nilai Dalton Collagen tu, lagi kecil nilai Dalton tu, ia menandakan lagi banyak proses hydrolisis yang dijalankan ke atas Collagen tersebut dan menandakan lebih tinggi kualiti Collagen tu.

Proses ni bukan murah macam proses bahan kimia yang senang tadi. Proses ni leceh tapi terjamin keselamatan penggunaannya dan tiada kesan sampingan negatif.

3. Shaklee Collagen Powder mudah diserap oleh badan.



Untuk keberkesanan pantas, kita perlu memastikan kadar penyerapan badan terhadap Collagen mestilah tinggi. Maksudnya bila minum je Collagen tu, dia cepat menyerap dan terus bergerak ke arah organ yang memerlukan seperti kulit, rambut, kuku, otot dan sendi.

Di sinilah pentingnya kita memastikan berapa berat molekul Collagen dalam sesuatu jenama. Berat molekul Collagen diukur dalam unit Dalton (bukan 'mg' yer). Jadi sebelum beli, pastikan anda tahu berapa berat molekul Collagen tersebut.

Badan hanya boleh menyerap molekul Collagen yang mempunyai berat molekul bawah 3,000 Dalton. Semakin kecil nilai Dalton, semakin mudah ianya diserap oleh badan.

Berapa Berat Molekul Dalam Shaklee Collagen Powder?

Berat molekul dalam Shaklee Collagen Powder hanyalah 1,000+ Dalton menjadikan ianya begitu mudah diserap oleh badan untuk hasil yang optimum.

Pengambilan Collagen yang mempunyai nilai Dalton yang tinggi adalah merbahaya kerana ianya tidak diserap oleh badan dan akan remain di dalam saluran darah. Dalam jangka masa panjang, ia boleh memberikan kesan negatif dan penyakit kronik.

Selaindaripada tiga sebab di atas, Shaklee Collagen Powder juga mengandungi eskstrak biji benih Camellia japonica, eskstrak Pfaffia, kolagen ikan, ekstrak kerangkerangan, Lactobacillus acidophilus, vitamin c dan vitamin B yang digabungkan untuk meningkatkan keberkesanan Shaklee Collagen dan menyokong kecantikan anda dari dalam ke luaran! 

Harga asal Shaklee Collagen Powder ialah RM298....Nak tau harga PROMOSI?


Sempena bulan Oktober ni, Shaklee buat promosi Collagen Powder. Dengan setiap pembelian 6 kotak, anda akan mendapat :-
  • PERCUMA sekotak Collagen Powder bernilai RM298 (BUY 6 free 1)
  • PERCUMA Kos Penghantaran
  • PERCUMA CoQ Health bernilai RM124 (supplement khas untuk kesihatan jantung dan untuk golongan yang mudah penat)
  • PERCUMA keahlian Shaklee bernilai RM65
  • CASH BONUS bernilai lebih RM110 dari Shaklee
  • ** Jumlah keseluruhan BONUS untuk anda ialah RM597!

Berminat untuk mencuba???

Hubungi saya di :

whatsapp : 0179863963
e-mail : n_hudalias@yahoo.com.my
fb : vitamin cantik paka

Saturday, 19 October 2013

Collagen Powder Supplements Untuk Keremajaan

Masih ramai lagi yang keliru dengan fungsi kolagen/collagen ni. Kolagen, seperti yang saya nyatakan dalam entry lepas, adalah serat protein yang paling banyak terdapat dalam badan manusia. Ia didapati dengan banyak pada kulit, tulang rawan, tisu-tisu dan dalam kuku serta rambut.

Fungsi kolagen ialah sebagai penyokong tubuh kita. Paras kolagen menyerlahkan rupa yang sihat dan susuk tubuh yang terampil.

Kolagen semakin berkurangan selari dengan usia. Ia juga berkait dengan nutrisi yang diperlukan oleh kolagen yakni antioksidan. Jadi tidak hairan kekurangan vitamin C menyebabkan kulit kelihatan kering berkedut dan luka lambat bercantum.

Secara amnya, kolagen juga memainkan peranan dalam kesihatan tendon. Kehilangan kolahen menjejaskan kesihatan tulang dan sendi.
Kesan kekurangan kolagen menampakkan kesan penuaan terutama pada kulit dan wajah.


Antaranya ialah:
- Kedutan, pori-pori terbuka dan garis halus kelihatan.
- Kulit kering dan mengelupas
- Kulit semakin kurang keanjalan
- Kulit menjadi kasar
- Rambut menipis dan gugur
- Pigmentasi
- Payudara tidak tegang dan anjal lagi
- Mata rasa kering


Jadi dapatkanlah Collagen Powder anda sekarang! ^.^


Sempena bulan Oktober ni, Shaklee buat promosi Collagen Powder. Dengan setiap pembelian 6 kotak, anda akan mendapat :-
  • PERCUMA sekotak Collagen Powder bernilai RM298 (BUY 6 free 1)
  • PERCUMA Kos Penghantaran
  • PERCUMA CoQ Health bernilai RM124 (supplement khas untuk kesihatan jantung dan untuk golongan yang mudah penat)
  • PERCUMA keahlian Shaklee bernilai RM65
  • CASH BONUS bernilai lebih RM110 dari Shaklee
  • ** Jumlah keseluruhan BONUS untuk anda ialah RM597!

Berminat untuk mencuba???

Hubungi saya di :

whatsapp : 0179863963
e-mail : n_hudalias@yahoo.com.my
fb : vitamin cantik paka

Shaklee Collagen Powder Review

Kolagen adalah berasal dari perkataan Latin, ‘Colla’ = gam dan ‘Gen’ = ejen. Secara literalnya kolagen bermaksud ‘ejen pelekat’, yang melekatkan sel-sel dalam tubuh kita antara satu sama lain.Kolagen adalah sejenis protein yang merangkumi 30% jumlah protein keseluruhan badan kita. Kulit kita terdiri dari 70% kolagen, urat dan ligamen mengandungi 85%, malah tulang2 kita pun terdiri dari kolagen.


Kolagen bukan sahaja menjaga keanjalan kulit malah mengukuhkan organ dalaman kita termasuk tulang dan sendi agar sentiasa kukuh dan sihat.
Kolagen secara amnya adalah alat penyokong tubuh kita, terutama kulit. Oleh itu tak hairan bila meningkat usia, kulit mula menjadi berkedut. Dan malangnya ada yang mengalami kedutan sebelum masanya, kerana bahan2 penjaga kolagen yakni antioksidan syang dihasilkan oleh tubuh dan makanan tidak mencukupi untuk menampung kolagen akibat melawan serangan radikal bebas.

                             Teman baik Kolagen = AntiOksidan.
Suami saya sendiri telah mula mengambil kolagen sejak ia mula dilancarkan, secara konsisten setiap hari. Suami saya ni macam suami-suami lain yang susah nak telan pil vitamin, jadi bila ada produk Collagen Powder ni, sangat ditunggu2 oleh beliau.
Dalam masa 5 hari, beliau sudah mula merasakan kulitnya menjadi lebih lembut dan halus. Ya, saya pun rasa juga ^.^
Beliau minum Collagen Powder ni bersama-sama dengan Vivix.
vivix review
Perlukah ambil kolagen?
Walaupun tubuh kita membuat kolagen sendiri, tapi ia mula berkurangan dengan kadar 1.5% setiap tahun selepas kita berumur 25 tahun.Kesan penurangannya mula dirasai dalam 10 tahun kemudian, yang mana kita mula kehilangan separuh kolagen dalam tubuh kita.
Kolagen bukan sahaja diambil untuk kecantikan tapi juga untuk mencegah pelbagai penyakit seperti osteoarthritis, osteoporosis, arteriosclerosis dan pelbagai masalah akibat kekurangan kolagen.
Jadi bagi menjaga keutuhan tubuh suami tercinta, haruslah saya bekalkan beliau dengan nutrien ni setiap hari. Tambah2 lagi dengan aktiviti terbaru beliau – berbasikal. Jadi saya harus memastikan struktur tubuh beliau benar-benar BERSEDIA!
Dan ini feedback suami saya (dan saya juga):-
  • Kulit semakin lembut dan halus
  • Masalah kelemumur selesai
  • Kulit bertambah lembab
  • Kulit sudah tak menggelupas lagi
  • Warna kulit kian sekata
  • Sudah tiada ‘tanda’ bila digaru
  • Kuku makin cantik
  • Rambut kering semakin bermaya walaupun tak pakai minyak rambut
Dari segi dalaman tu tak dapat nak ukur ^^
Jadi bagi mereka yang dah masuk usia 3-series, tidak salah mengambil kolagen tambahan (selain sumber kolagen dari makanan seperti sup kaki ayam, etc) untuk menjaga keutuhan sistem tubuh kita!
Hubungi saya untuk offer special Collagen!


Sempena bulan Oktober ni, Shaklee buat promosi Collagen Powder. Dengan setiap pembelian 6 kotak, anda akan mendapat :-
  • PERCUMA sekotak Collagen Powder bernilai RM298 (BUY 6 free 1)
  • PERCUMA Kos Penghantaran
  • PERCUMA CoQ Health bernilai RM124 (supplement khas untuk kesihatan jantung dan untuk golongan yang mudah penat)
  • PERCUMA keahlian Shaklee bernilai RM65
  • CASH BONUS bernilai lebih RM110 dari Shaklee
  • ** Jumlah keseluruhan BONUS untuk anda ialah RM597!

Berminat untuk mencuba???

Hubungi saya di :

whatsapp : 0179863963
e-mail : n_hudalias@yahoo.com.my
fb : vitamin cantik paka

Penuaan vs Menjadi Tua

Saya mendapat komen dari seorang bakal pengguna Shaklee :

"Kenapa perlu ada produk anti-penuaan? Sedangkan penuaan itu satu proses dalam hidup kita. Dalam al-Quran pun ada menyebut tentang penuaan. Adakah kita nak lawan fitrah?"

Adakah anda pun terfikir yang sama?


Penuaan dan menjadi tua (berusia) adalah 2 benda berbeza. Menjadi tua dan berusia adalah satu proses dalam kehidupan yang mana tiada siapa dapat lari darinya, kecuali yang meninggal di usia muda.

Walaupun kesan penuaan ada kaitan dengan usia juga, yakni pada umur tertentu, tubuh manusia mula hilang keupayaan untuk membahagikan sel dan rangsangan neuroendcrine dari otak dan kelenjar endocrine terhenti. Oleh sebab itu orang berusia berbeza dari segi fizikal dan keupayaan berbanding orang muda.

Manakala penuaan disebabkan oleh perkara-perkara berikut :-
- DNA yang tidak normal
- Kerosakan sel akibat radikal bebas
- Katabolisma protein yang tidak efisen
- Sebab-sebab lain

Penuaan sel inimenjadi punca kepada pelbagai masalah kesihatan, terutama yang biasanya dihidapi oleh orang-orang berusia.

Antara penyakit-penyakit akibat kesan penuaan :-
  •  Kanser
  • Penyakit kardivansular
  •  Osteoporosis
  •  Katarak
  • Darah tinggi
Proses metabolisma dalam tubuh kita menghasilkan radikal bebas, namun mekanisma antioksidan tubuh kita menjadikan radikal bebas yang terhasil ini tidak memberi kesan kepada kesihatan. Namun dunia moden yang penuh dengan pencemaran serta penggunaan
bahan-bahan yang diperbuat dari bahan kimia (walaupun perabot rumah!) menjadikan radikal bebas semakin banyak terhasil dalam tubuh kita. Perkara ini menjadi sebab utama kenapa penuaan sel berlaku.

Oleh yang demikian, kita perlu menjaga kesihatan bukan saja dari segi pemakanan yang berkhasiat dan seimbang malah juga barang-barang kegunaan harian termasuk pakaian dan perabot rumah, bagi mengurangkan risiko ‘kemasukan bendasing’ ke dalam tubuh kita.


Sempena bulan Oktober ni, Shaklee buat promosi Collagen Powder. Dengan setiap pembelian 6 kotak, anda akan mendapat :-
  • PERCUMA sekotak Collagen Powder bernilai RM298 (BUY 6 free 1)
  • PERCUMA Kos Penghantaran
  • PERCUMA CoQ Health bernilai RM124 (supplement khas untuk kesihatan jantung dan untuk golongan yang mudah penat)
  • PERCUMA keahlian Shaklee bernilai RM65
  • CASH BONUS bernilai lebih RM110 dari Shaklee
  • ** Jumlah keseluruhan BONUS untuk anda ialah RM597!

Berminat untuk mencuba???

Hubungi saya di :

whatsapp : 0179863963
e-mail : n_hudalias@yahoo.com.my
fb : vitamin cantik paka

Pendedahan Collagen Yang Sebenar.

Sebelum kita menginjak dewasa (bawah 25 tahun), tubuh kita sedang membesar & berkembang, dan hormon tumbesaran yang begitu banyak ni mengalakkan berkembangya otot-otot dan ligamen, dan kolagen adalah protein yang terlibat dalam pembinaan otot dan ligamen ini.

Bila kita dah masuk umur 25 tahun ke atas, hormon tumbesaran ni berkurangan...dan penghasilan kolagen turut berkurangan, dan kolagen ni pula digunakan untuk menjaga kesihatan otot dan ligamen tadi tu.

Kolagen ni pula, kadar penghasilannya makin berkurang dalam 1.5% setahun..jadi bila kita berumur 45 tahun, agak-agaknya dalam 75% kolagen yang diperlukan oleh badan kita dah hilang.

Dari sudut kecantikan, penurunan paras kolagen berkait rapat dengan kesan penuaan pada kulit. Kulit akan berkedut bila kolagen menyusut.

Kolagen sebenarnya bermanfaat dalam pembinaan tisu-tisu pemyambung. Apabila kolagen berkurangan dalam tubuh,  penyambungan antara tisu-tisu menjadi kurang berkesan, lalu menjadikan pengangkutan bahan toksik dalam tubuh ke sistem limfatik menjadi sukar.



Ia juga mengganggu pengangkutan nutrisi dan bendalir tubuh, yang akhirnya menyebabkan kesan-kesan yang kelihatan pada kulit dan sel-sel lain.

Bila tisu-tisu penyambung ni tidak dapat berfungsi dengan sempurna, tubuh kita terpaksa menggunakan sistem alternatif untuk mengangkut toksin. Lalu ia memindahkan bahan toksin itu sebagai 'pembalut' kepada sel lemak.

Ini adalah antara punca terjadinya selulit, kerana tubuh menjadikan lemak-lemak tersebut sebagai pelindung : menyimpan toksin. 

Pengambilan kolagen memperbaiki fungsi tisu-tisu penyambung, sekaligus membenarkan toksin dihantar ke sistem limfa dan mendapatkan kembali nutrien dan hidrasi sel bagi kesihatan yang optimim.

Adalah Semua Kolagen Sama?

Tidak. Kolagen terbaik adalah dari sumber haiwan kerana ia mudah diserap oleh tubuh. Dan kolagen dari ikan laut dalam lebih mahal dari kolagen dari ayam kerana sumbernya yang tidak mudah untuk didapati.

Kolagen terbaik adalah kolagen yang dipatenkan di bawah standard yang terbaik bagi memastikan rantaian asid amino di dalamnya tidak rosak.



Usah berkira nak dapatkan yang terbaik. Lebih baik bayar lebih untuk perlindungan awal daripada terpaksa membayar lebih akibat tersalah makan kolagen!


Sempena bulan Oktober ni, Shaklee buat promosi Collagen Powder. Dengan setiap pembelian 6 kotak, anda akan mendapat :-

  • PERCUMA sekotak Collagen Powder bernilai RM298 (BUY 6 free 1)
  • PERCUMA Kos Penghantaran
  • PERCUMA CoQ Health bernilai RM124 (supplement khas untuk kesihatan jantung dan untuk golongan yang mudah penat)
  • PERCUMA keahlian Shaklee bernilai RM65
  • CASH BONUS bernilai lebih RM110 dari Shaklee
  • ** Jumlah keseluruhan BONUS untuk anda ialah RM597!

Berminat untuk mencuba???

Hubungi saya di :

whatsapp : 0179863963
e-mail : n_hudalias@yahoo.com.my
fb : vitamin cantik paka

Kesan dan Faedah Mengambil Shaklee Collagen Powder

Apakah kesan dan faedah mengambil Collagen Powder??



Shaklee RSS (red snapper scale @ sisik ikan merah) terbukti dapat memperbaiki tekstur kulit wajah dan menghilangkan kedutan. Selepas penggunaan selama 8 minggu, keputusan menunjukkan kulit menjadi lebih baik secara menyeluruh.

Collagen Powder terbukti berkesan untuk:
- Meningkatkan kelembapan kulit sehingga 90%
- Mengurangkan kekasaran dan kekeringan sehingga 75%
- Peningkatan dalam penampilan keseluruhan sehinggan 71%
- Meningkatkan kelembutan dan kelicinan sehingga 55%
- Meningkatkan pemakaian kekal mekap sehingga 60%
- Meningkatkan keanjalan, ketegangan & elastisiti sehingga 55%
- Meningkatkan ketebalan rambut sehingga 54%
- Meningkatkan keserian, tona & warna kulit sehingga 50%
- Mengurangkan garis halus dan kedutan sehingga 18%

Justeru, kesan dan faedah pengambilan Collagen Powder:



ANTI PENUAAN : mengurangkan liang pori-pori (pori-pori terbuka), kedutan dan garis halus.
MENGHIDRATKAN : melembapkan kulit.
MENGEMBALIKAN KEANJALAN KULIT : menjadikan kulit anjal, lembut dan tegang.
MELICINKAN : tingkatkan kelicinan kulit.
MENYUBURKAN : menyuburkan rambut dan kuku yang sihat.
MENCERAH : mengurangkan pigmentasi, jerawat dan kulit tak sekata.
MENEGANG : membantu menegang dan menganjalkan payudara.

Ingin tahu lebih lanjut tentang Shaklee Collagen Powder?? 


Sempena bulan Oktober ni, Shaklee buat promosi Collagen Powder. Dengan setiap pembelian 6 kotak, anda akan mendapat :-

  • PERCUMA sekotak Collagen Powder bernilai RM298 (BUY 6 free 1)
  • PERCUMA Kos Penghantaran
  • PERCUMA CoQ Health bernilai RM124 (supplement khas untuk kesihatan jantung dan untuk golongan yang mudah penat)
  • PERCUMA keahlian Shaklee bernilai RM65
  • CASH BONUS bernilai lebih RM110 dari Shaklee
  • ** Jumlah keseluruhan BONUS untuk anda ialah RM597!

Berminat untuk mencuba???

Hubungi dengan kadar segera untuk sesuatu yang istimewa... ^.^

------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Saya adalah wakil Shaklee anda untuk penghantaran serata Malaysia (Ketahui bagaimana untuk mendapatkan POS PERCUMA).
Hubungi saya - n_hudalias@yahoo.com.my - 0179863963 [SMS/Whatsapp dialu-alukan] untuk sebarang pertanyaan.
** Dapatkan konsultasi PERCUMA dengan pembelian dari Vitamin Cantik Paka **

Promosi

Promosi Oktober Shaklee Collagen Powder!!
Collagen Shaklee famous dengan kegunaan untuk kecantikan, awet muda, hilang jerawat dan jeragat, dan macam-macam lagi. Malah ia juga boleh menghilangkan kesan sunburndan calar-balar di kulit.
Selain kecantikan, ramai orang tak tahu yang Collagen ni sangat bagus untuk sakit sendi dan kecergasan. Saya ada bercerita secara terperinci dalam entry yang lepas mengenai apa sebenarnya Collagen ?
Terdapat kajian juga menyatakan Collagen bagus untuk misi kurus. Ini disebabkan Collagen mampu mengawal selera makan, dan ia juga merupakan protein. Protein amat diperlukan untuk membina otot yang bertugas membakar lemak.
Sempena bulan Oktober ni, Shaklee buat promosi Collagen Powder. Dengan setiap pembelian 6 kotak, anda akan mendapat :-

  • PERCUMA sekotak Collagen Powder bernilai RM298 (BUY 6 free 1)
  • PERCUMA Kos Penghantaran
  • PERCUMA CoQ Health bernilai RM124 (supplement khas untuk kesihatan jantung dan untuk golongan yang mudah penat)
  • PERCUMA keahlian Shaklee bernilai RM65
  • CASH BONUS bernilai lebih RM110 dari Shaklee
  • ** Jumlah keseluruhan BONUS untuk anda ialah RM597!

Berminat untuk mencuba???

Hubungi saya di :

whatsapp : 0179863963
e-mail : n_hudalias@yahoo.com.my