Total Pageviews Huda

Monday, 21 October 2013

Shaklee Collagen Powder Selamat Tak Untuk Ibu Menyusu? Part 2

Soalan paling femes bila tiba musim Promosi Shaklee Collagen Powder ialah "Saya menyusukan anak. Selamat ke Shaklee Collagen kalau saya nak try?.

Soalan ni kerap sangat diajukan kepada saya oleh ibu-ibu menyusu yang berminat nak mencuba Shaklee Collagen Powder.


Untuk yang tertanya-tanya apa itu Collagen, jemput baca entri saya yang bertajuk “Merungkai Rahsia Apa Itu Collagen“.
Kalau dalam buku Panduan Nutrisi Shaklee, Shaklee Collagen Powder dicadangkan untuk ibu-ibu yang berhasrat untuk menganjalkan payudara!
Ramai ibu-ibu yang menyusu risau sekiranya Collagen Shaklee ini menganggu penghasilan susu badan dan juga memberi kesan sampingan kepada bayi. Biar saya tolong rungkaikan kerisauan anda!
Kesan Shaklee Collagen Powder Terhadap Penghasilan Susu Badan
Berdasarkan feedback daripada mereka yang telah mengamalkan Collagen Shaklee sewaktu menyusukan anak, semuanya mengatakan susu semakin melimpah ruah! Malah ramai yang turut mengatakan let down reflex terasa lebih mudah.



Sebab apa susu semakin banyak bila ibu-ibu mengamalkan Collagen Shaklee nih? Saya huraikan untuk anda!
1. Bahan utama Shaklee Collagen Powder adalah Sisik Ikan Merah (Red Snapper Scales – RSS)
Tahukah anda bahawa sisik ikan kaya dengan protein? Protein pula merupakan salah satu komponen utama dalam susu ibu.
Apabila kita makan makanan yang kaya dengan protein, insyaAllah kita juga akan semakin ‘kaya’ dengan susu.
Contoh paling mudah ialah apabila ibu-ibu mengamalkan ESP Shaklee, susu memancut-mancut sampai basah baju.
Sisik ikan boleh dikatakan lebih power! Jadi susu pun keluar memancut-mancut bila anda amalkan Collagen Shaklee.
2. Collagen Shaklee Mengandungi Ramuan Herba Pfaffia
Herba ni ala-ala herba milk booster yang bernama Alfalfa. Pfaffia ini dikatakan boleh mimic Alfalfa untuk membantu boost milk production.
3. Mengandungi Vitamin B
Vitamin B ni kalau untuk ibu menyusu, dia menolong untuk merangsang hormon happy (hormon Serotonin). Bila hormon happy terangsang, milk production akan bertambah. Emosi ibu yang baik akan menghasilkan susu yang banyak.
4. Mengandungi Vitamin C
Vitamin C ni pulak, kalau untuk ibu menyusu, ia memperbaiki kelenjar susu yang rosak. Kengkadang kita tak perasan bila stress banyak kerja, kelenjar susu pun tertekan dan akan luka. Jadi Vitamin C ni repair kan part yang terluka tu. Susu pun jadi banyak.
Apa Side Effect Collagen Shaklee Kepada Baby
Biasanya kerisauan ini berpunca daripada kandungan herba Pfaffia yang terdapat di dalam Collagen Shaklee. Sekiranya bayi anda serasi dengan Alfalfa, insyaAllah dia akan serasi dengan Collagen Shaklee sebab sifat Pfaffia dengan Alfalfa hampir sama.
Cuma ibu yang menyusu nih kena pastikan minum air yang banyak sebab herba bersifat ‘panas’. Lagipun kalau menyusu, memang wajib minum banyak air.
Dah berani nak cuba kehebatan Shaklee Collagen Powder?
Oh, sebelum terlupa…


Sempena bulan Oktober ni, Shaklee buat promosi Collagen Powder. Dengan setiap pembelian 6 kotak, anda akan mendapat :-
  • PERCUMA sekotak Collagen Powder bernilai RM298 (BUY 6 free 1)
  • PERCUMA Kos Penghantaran
  • PERCUMA CoQ Health bernilai RM124 (supplement khas untuk kesihatan jantung dan untuk golongan yang mudah penat)
  • PERCUMA keahlian Shaklee bernilai RM65
  • CASH BONUS bernilai lebih RM110 dari Shaklee
  • ** Jumlah keseluruhan BONUS untuk anda ialah RM597!



Berminat untuk mencuba? Set budjet juga ada...

Hubungi saya di :

whatsapp : 0179863963
e-mail : n_hudalias@yahoo.com.my
fb : vitamin cantik paka