Total Pageviews Huda

Monday, 21 October 2013

Shaklee Collagen Powder - Murah Sangat Sebenarnya!

Murah ke? Hah ye ke? Tahu tak, makin lama saya berkenalan dengan Collagen Powder Shaklee ni, makin jatuh cinta. Sebab bila saya compare kan dengan BENEFIT yang dapat dari Collagen Powder Shaklee ni, rasa betul ke harga ni? 

Kalau beli untuk kecantikan, dapat BONUS kesihatan sekali! Ada ke produk kecantikan lain yang offer camtu? Atau produk mekap yang offer kalau beli mekap brand ni, sah-sah BONUS yang korang dapat adalah kesihatan sekali! Takde kan? ;)

Meh saya ceritakan 3 point penting yang membuatkan saya jatuh cinta dengan Collagen Powder Shaklee nih


1. KECANTIKAN
Sebelum majlis perkahwinan saya, saya sendiri pernah pergi facial treatment. Facial treatment ni untuk kasi muka berseri, jeragat hilang, kulit tak kusam, licin semua lah. Satu sesi RM 200. Nak dapat the best result kena pergi sampai 5 kali! 5 kali dah RM 1,000!


Tu belum kalau saya nak tambah spa untuk licin kan kulit tubuh, hilangkan daki semua, kasar-kasar kat kaki. Belum masuk rawatan rambut untuk kasi rambut berkilat dan bersinar, nampak bermaya. Tak lah rambut kusam je. Total kalau ambil SPA + FACIAL + RAWATAN RAMBUT, kira – kira per sesi boleh cecah RM 700! Tu baru per sesi! Kalau  5 sesi? Dah RM 3,500!! 
Tapi Collagen ni sangat lah murah berbanding rawatan kecantikan ni. Satu kotak just RM 298! Nak dapat the best result kena consume at least 4 kotak, sebab dia BUKAN DRUGS, tak menjanjikan instant effect. 4 kotak baru RM 1,200! Cer banding dengan RM 3,500. Berapa ribu boleh jimat?
Dengan 4 kotak ni, Collagen boleh offer FAR BEYOND apa yang rawatan kecantikan boleh offer. Bukan takat tegang kan kulit, cerah kan kulit, gebu kan kulit. Bukan takat kat wajah je. Satu badan Collagen ni boleh treat. Kuku boleh jadi glowy and shiny. Rambut nampak segar sampai takyah dah pakai minyak rambut. Haaa, mana lebih berbaloi?
2. KESIHATAN JANTUNG
 
Collagen ni banyak kegunaan lain yang kita belum tahu. Antaranya mencegah SAKIT JANTUNG.
Tahukah anda, jantung kita ni banyak urat. Setiap urat ni bersifat elastik tapi kuat, meregang dan bersifat ala- ala macam rubber band. Tapi semakin usia kita meningkat, Collagen dalam badan makin depleted. Badan pun hasilkan kurang Collagen.
Sumber: medscape.org

Jadi urat- urat dalam jantung ni akan melemah. Bila melemah, ada lah risiko nak dapat sakit jantung. Rasanya lah kan, kos merawat sakit jantung tu takat ratus- ratus ke? Tak mungkin. Makan ribu -riban tu.
Jadi kat sini sebagai LANGKAH PENCEGAHAN sakit jantung, Collagen amat lah murah. RM 298 compared to RM 40,000! RM 40K+ tu untuk baby yang ada komplikasi jantung, kalau orang dewasa mesti tinggi lagi kos nya.
3. KESIHATAN SENDI & TULANG

Tahukah anda 50% dari tulang rawan kat sendi kita terdiri dari Collagen? Bila Collagen makin ‘haus’, sendi kita akan makin rosak. Bila makin rosak, tu yang akan mula sakit sendi, sakit tulang. Kalau nak repair sakit ni, biasa doktor akan cadangkan suntik sejenis cecair kat sendi tu.
Cartilage- tulang rawan

Rasanya lah kan, kos nak suntik cecair tu ratus- ratus je ke? Tak mungkin. Mesti ribu -riban jugak tu. Tu belum masuk nak kena follow- up dengan doktor setiap bulan, etc.
Tapi dengan collagen, amalkan 8 minggu, insya-llah Collagen Powder Shaklee akan betulkan otot dan sendi kita dari dalam.
Kesimpulannya, Collagen Powder Shaklee amat lah murah kalau nak dibandingkan dengan benefit KECANTIKAN & KESIHATANSanggup habis ribu -riban atau habis RM 300+ je untuk langkah PENCEGAHAN?

Berminat dgn Shaklee Collagen Powder? Hubungi saya:
whatsapp : 0179863963
e-mail : n_hudalias@yahoo.com.my
fb : vitamin cantik paka