Total Pageviews Huda

Friday, 18 October 2013

Collagen Powder Shaklee Selamat Untuk Ibu Menyusu

Rasanya ini adalah soalan yang paling famous jika ada promo Shaklee Collagen Powder. Ramai ibu-ibu yang menyusu berminat mencuba Collagen Shaklee ni tapi was-was adakah selamat atau tak untuk diri dan anak yang disusukan. Eh-eh, kalau ada lagi masih kurang jelas mengenai Collagen, boleh lah baca dulu entry saya ni. 



Kalau dalam buku Panduan Nutrisi Shaklee, Shaklee Collagen Powder dicadangkan untuk ibu-ibu yang berhasrat untuk menganjalkan payudara <^.^>

Kesan Shaklee Collagen Powder : Susu Badan Melimpah Ruah!

Dibawah ni adalah feedback daripada mereka yang telah mengamalkan Shaklee Collagen Powder sewaktu menyusukan anak. Alhamdulillah, feedback positif! Semuanya mengatakan susu semakin melimpah ruah! Malah ramai yang mengatakan let down reflex terasa lebih mudah.

Bagaimana Shaklee Collagen Powder berfungsi?



1. Bahan utama Shaklee Collagen Powder adalah Sisik Ikan Merah (Read Snapper Scales - RSS)

Tahukah anda bahawa sisik ikan kaya dengan protein? Protein pula adalah salah satu komponen utama dalam susu ibu. Apabila kita makan makanan yang kaya dengan proteinn in sha ALLAH kita juga 'kaya' dengan susu.
Begitu juga dengan Shaklee ESP, susu memancut-mancut sampai basah baju kan....;)

2. Shaklee Collagen Powder mengandungi Ramuan Herba Pfaffia

Herba ni ala-ala herba milk booster yang bernama Alfafa. Pfaffia ini dikatakan boleh mimic Alfafa untuk membantu boost milk production.

3. Mengandungi Vitamin B

Vitamin B ni kalau untuk ibu menyusu, dia menolong merangsang hormon happy (hormon Serotonin). Bila hormon happy terangsang, milk production akan bertambah. Emosi ibu yang baik akan menghasilkan susu yang banyak.

4. Mengandungi Vitamin C

Vitamin C ni pulak, untuk ibu menyusu, ia memperbaiki kelenjar susu yang rosak. Kekadang kita kita tak perasan bila stress banyak kerja, kelenjar susu pun tertekan dan akan luka. Jadi Vitamin C ni repair kan part yang terluka. Susu pun jadi banyak.

Apa Side Effect Shaklee Collagen Powder Kepada Bayi?

Biasanya kerisauan ini berpunca daripada kandungan herba Pfiffia yang terdapat di dalam Shaklee Collagen. Sekiranya bayi anda serasi dengan Alfafa, in sha ALLAH dia akan serasi dengan Shaklee Collagen sebab sifat Pfiffia dengan Alfafa hampir sama.

Cuma ibu yang menyusu nih kena pastikan minum air yang banyak serba herba bersifat 'panas'. Lagipun kalau menyusu, memang wajib minum banyak air.

Amacam, hebat tak Shaklee Collagen Powder? Protein ada, Vitamin C ada, Vitamin B ada...semua ada :)

Sempena bulan Oktober ni, Shaklee buat promosi Collagen Powder. Dengan setiap pembelian 6 kotak, anda akan mendapat :-

  • PERCUMA sekotak Collagen Powder bernilai RM298 (BUY 6 free 1)
  • PERCUMA Kos Penghantaran
  • PERCUMA CoQ Health bernilai RM124 (supplement khas untuk kesihatan jantung dan untuk golongan yang mudah penat)
  • PERCUMA keahlian Shaklee bernilai RM65
  • CASH BONUS bernilai lebih RM110 dari Shaklee
  • ** Jumlah keseluruhan BONUS untuk anda ialah RM597!


Ibu-ibu menyusu diluar  sana nak cantik luar dan dalam juga? Jom cuba, pasti berbaloi.

Hubungi saya di :

whatsapp : 0179863963
e-mail : n_hudalias@yahoo.com.my