Total Pageviews Huda

Saturday, 19 October 2013

Pendedahan Collagen Yang Sebenar.

Sebelum kita menginjak dewasa (bawah 25 tahun), tubuh kita sedang membesar & berkembang, dan hormon tumbesaran yang begitu banyak ni mengalakkan berkembangya otot-otot dan ligamen, dan kolagen adalah protein yang terlibat dalam pembinaan otot dan ligamen ini.

Bila kita dah masuk umur 25 tahun ke atas, hormon tumbesaran ni berkurangan...dan penghasilan kolagen turut berkurangan, dan kolagen ni pula digunakan untuk menjaga kesihatan otot dan ligamen tadi tu.

Kolagen ni pula, kadar penghasilannya makin berkurang dalam 1.5% setahun..jadi bila kita berumur 45 tahun, agak-agaknya dalam 75% kolagen yang diperlukan oleh badan kita dah hilang.

Dari sudut kecantikan, penurunan paras kolagen berkait rapat dengan kesan penuaan pada kulit. Kulit akan berkedut bila kolagen menyusut.

Kolagen sebenarnya bermanfaat dalam pembinaan tisu-tisu pemyambung. Apabila kolagen berkurangan dalam tubuh,  penyambungan antara tisu-tisu menjadi kurang berkesan, lalu menjadikan pengangkutan bahan toksik dalam tubuh ke sistem limfatik menjadi sukar.Ia juga mengganggu pengangkutan nutrisi dan bendalir tubuh, yang akhirnya menyebabkan kesan-kesan yang kelihatan pada kulit dan sel-sel lain.

Bila tisu-tisu penyambung ni tidak dapat berfungsi dengan sempurna, tubuh kita terpaksa menggunakan sistem alternatif untuk mengangkut toksin. Lalu ia memindahkan bahan toksin itu sebagai 'pembalut' kepada sel lemak.

Ini adalah antara punca terjadinya selulit, kerana tubuh menjadikan lemak-lemak tersebut sebagai pelindung : menyimpan toksin. 

Pengambilan kolagen memperbaiki fungsi tisu-tisu penyambung, sekaligus membenarkan toksin dihantar ke sistem limfa dan mendapatkan kembali nutrien dan hidrasi sel bagi kesihatan yang optimim.

Adalah Semua Kolagen Sama?

Tidak. Kolagen terbaik adalah dari sumber haiwan kerana ia mudah diserap oleh tubuh. Dan kolagen dari ikan laut dalam lebih mahal dari kolagen dari ayam kerana sumbernya yang tidak mudah untuk didapati.

Kolagen terbaik adalah kolagen yang dipatenkan di bawah standard yang terbaik bagi memastikan rantaian asid amino di dalamnya tidak rosak.Usah berkira nak dapatkan yang terbaik. Lebih baik bayar lebih untuk perlindungan awal daripada terpaksa membayar lebih akibat tersalah makan kolagen!


Sempena bulan Oktober ni, Shaklee buat promosi Collagen Powder. Dengan setiap pembelian 6 kotak, anda akan mendapat :-

  • PERCUMA sekotak Collagen Powder bernilai RM298 (BUY 6 free 1)
  • PERCUMA Kos Penghantaran
  • PERCUMA CoQ Health bernilai RM124 (supplement khas untuk kesihatan jantung dan untuk golongan yang mudah penat)
  • PERCUMA keahlian Shaklee bernilai RM65
  • CASH BONUS bernilai lebih RM110 dari Shaklee
  • ** Jumlah keseluruhan BONUS untuk anda ialah RM597!

Berminat untuk mencuba???

Hubungi saya di :

whatsapp : 0179863963
e-mail : n_hudalias@yahoo.com.my
fb : vitamin cantik paka